Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

ESTA odobrila, a zatim odbila

Ažurirano: Stu 13, 2023  | Oznake: ESTA prijava, ESTA status

Uvod

Imati odobrenje ESTA-e, a zatim odbijeno je nesretan, ali čest ishod za mnoge posjetitelje Visa Waiver Programa Sjedinjenih Država. Bezbrojni su praznici i poslovna putovanja uništeni jer podnositelji ESTA zahtjeva nisu uspjeli potvrditi status svog ESTA odobrenja prije putovanja zrakom, kopnom ili morem u Sjedinjene Države. Putnici koji putuju u SAD i koji ne mogu sudjelovati u svojim planovima za odmor također će vjerojatno pretrpjeti financijske posljedice zbog gubitka zrakoplovne karte, hotela ili rezervacije prijevoza.

ESTA odobrila, a zatim odbila
ESTA odobrila, a zatim odbila

Zašto bi ESTA bila odobrena, a zatim odbijena?

ESTA se može opozvati u bilo kojem trenutku nakon odobrenja autorizacije. Carinska i granična služba SAD-a (CBP) zadržava pravo dopuštenosti za bilo kojeg ESTA podnositelja zahtjeva koji putuje prema Programu izuzeća od vize. ESTA provodi višestruke i stalne imigracijske i sigurnosne provjere podobnosti podnositelja zahtjeva. Takve se provjere događaju u različitim bazama podataka službi za provođenje zakona, imigracijskim i drugim bazama podataka. Time se osigurava da su podaci CBP-a uvijek točni i aktualni za rješavanje rastućih sigurnosnih prijetnji diljem svijeta.

Kako mogu znati je li moja odobrena ESTA opozvana?

Bit ćete obaviješteni na jedan od nekoliko načina ako vaša odobrena ESTA bude opozvana:

  1. Primit ćete e-poruku od Carinske i granične službe (CBP) u kojoj se navodi da je status vaše ESTA prijave promijenjen. Nakon što provjerite status, pokazat će se da je vaša ESTA opozvana ili će biti navedeno "Putovanje nije odobreno", što znači da vam više nije dopušteno putovati prema Programu izuzeća od vize .
  2. Primit ćete obavijest od komercijalnog zračnog ili pomorskog prijevoznika kod kojeg ste rezervirali svoje putovanje u kojoj stoji da vaša ESTA više nije valjana ili odobrena.
  3. Pokušat ćete se prijaviti online ili u polazišnoj luci te će vas predstavnici zračnog ili pomorskog prijevoznika obavijestiti da je vaša ESTA opozvana.
  4. U nekim rijetkim slučajevima od vas se može tražiti da napustite zrakoplov ili pomorski prijevoznik na koji ste se ukrcali prije odlaska u Sjedinjene Države ili će vam biti odbijen ulazak po dolasku na granicu SAD-a i vaša ESTA poništena.

Koje su moje mogućnosti ako je moja ESTA odobrena, a zatim odbijena?

Ako je vaša ESTA odobrena, a odbijen vam je ukrcaj na zračno ili pomorsko plovilo za Sjedinjene Države, ili kada pokušavate ući u SAD kopnom, morat ćete promijeniti svoje planove putovanja dok ne dobijete ispravno odobrenje. Alternativni oblik odobrenja putovanja obično je američka viza ako je vaša ESTA opozvana ili odbijena.

Što ako je došlo do pogreške na mojoj ESTA?

Ako smatrate da ste možda pogriješili u svojoj ESTA-i , morat ćete pregledati odgovore koje ste dali u svojoj prijavi kako biste potvrdili da nema kritičnih pogrešaka koje bi rezultirale opozivom ESTA-e. Ako se ponovno prijavite, upoznajte se s koracima za smanjenje uobičajenih pogrešaka ESTA prijave .

Kako ostati proaktivan s provjerom ESTA statusa

Podnositeljima zahtjeva savjetuje se da pažljivo provjere informacije koje daju na svojim ESTA obrascima, kao i da koriste pouzdanog pružatelja usluga treće strane za pregled njihovih ESTA prijava radi eventualnih pogrešaka ili odstupanja. Nadalje, zainteresiranim podnositeljima zahtjeva savjetuje se da redovito provjeravaju status svoje prijave do datuma odlaska. Podnositeljima se savjetuje da redovito provjeravaju status svoje ESTA . Provjera ESTA aplikacije traje manje od jedne minute i može uštedjeti gnjavažu potrebe za pomicanjem itinerera, kao i bezbrižnost tijekom putovanja.

Zaključak

Opozvana ESTA može dovesti do neugodne i stresne situacije u kojoj morate ponovno rezervirati svoje planove putovanja za Sjedinjene Države, kao i utjecati na buduće zahtjeve za američku vizu i zahtjeve za izuzeće od vize. Najbolji način smanjenja ukupne ozbiljnosti ovih utjecaja putovanja je redovita provjera valjanosti vaše ESTA prije odlaska u Sjedinjene Države.

Ako posjedujete putovnicu zemlje koja ispunjava uvjete za izuzeće od vize i želite dobiti ESTA za turističke, poslovne, medicinske ili tranzitne svrhe, počnite s prijavom, u suprotnom posjetite FAQ kako biste saznali više o ESTA-i

Prijavite se za ESTA