Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

ESTA za poslovne svrhe

Ažurirano: Sij 20, 2024  | Oznake: ESTA za poslovanje, ESTA zahtjevi

ESTA je praktična autorizacija putovanja za poslovne putnike koji posjećuju Sjedinjene Države koju mogu koristiti pojedinci koji imaju putovnicu zemlje članice vize waiver . ESTA se može koristiti za različite poslovne aktivnosti kao što su pohađanje razgovora za posao, istraživačke aktivnosti vezane uz posao, savjetovanje s poslovnim suradnicima, putovanje na znanstvenu, obrazovnu, stručnu ili poslovnu konvenciju ili konferenciju, pregovaranje o ugovoru ili rješavanje poslova imanje.

ESTA za poslovne svrhe
ESTA za poslovne svrhe

Primjeri situacija u kojima bi ESTA bila prikladna za poslovne svrhe

Primjer 1

Imate putovnicu jedne od 41 zemalja bez vize, razvijate tehnologiju ili ste entuzijast koji letite iz Londona i želite prisustvovati sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, Nevada na nekoliko dana kao posjetitelj. U ovom primjeru, ESTA bi bila prikladno odobrenje putovanja.

Primjer 2

Voditelj ljudskih resursa zadužen je za organizaciju putovanja za osoblje inženjera u Njemačkoj, od kojih su svi vlasnici njemačke putovnice. Ovi inženjeri trebaju posjetiti mjesto klijenta u SAD-u tjedan dana i nastavit će primati plaću od svog njemačkog poslodavca. U ovom primjeru, voditelj ljudskih resursa mogao je podnijeti zahtjev za ESTA u ime njemačkih inženjera.

Primjer 3

Vlasnik švedske putovnice i poduzetnik, koji vodi švedsku tvrtku, želi posjetiti Sjedinjene Države na četiri dana kako bi pregovarao o ugovoru s američkim dobavljačem ili kupcem. Ako se aktivnost poduzetnika odvija kroz njegovu/njezinu vlastitu švedsku tvrtku, tada bi ESTA mogla biti prikladno odobrenje za putovanje u takve poslovne svrhe.

Koju drugu vrstu posla mogu raditi u SAD-u na ESTA-i?

ESTA se može koristiti za rad za vašeg poslodavca u ograničenom kapacitetu, sve dok vaš prihod nije iz izvora SAD-a. Vaš poslodavac također mora biti državljanin SAD-a koji se nalazi u inozemstvu, ali je u privremenom posjetu Sjedinjenim Državama, ili strani državljanin koji se nalazi u Sjedinjenim Državama, ali ima B, E, F, H, I, J, L, Viza M, O, P ili Q kategorije.

Ostali ESTA zahtjevi

Putnici koji žele dobiti ESTA u poslovne svrhe trebaju pregledati ESTA zahtjeve prije podnošenja zahtjeva, kao i pojedinosti Programa izuzeća od vize .

Odbijanja i nepodobnosti

Na odbijanja ESTA-e nije moguće uložiti žalbu. Podnositelji zahtjeva kojima je ESTA odbijena ili ne ispunjavaju uvjete i dalje se mogu prijaviti za poslovnu vizu B-1.

Ograničenja

Produljenje vašeg boravka ili promjena statusa – ne možete produljiti ESTA ili podnijeti zahtjev za prelazak na kategoriju vize dok ste na teritoriju Sjedinjenih Država. Svi drugi zahtjevi za vizu ili naknadni ESTA zahtjevi moraju se podnijeti izvan Sjedinjenih Država. Podnositelji zahtjeva bi ugrozili buduće zahtjeve za vizu ili ESTA ako ne bi napustili Sjedinjene Države prije nego što prođe 90 dana otkako su stigli na teritorij SAD-a s ESTA-om.

Svrha putovanja – ESTA se ne može koristiti ako putnik namjerava studirati za akademski kredit, raditi za plaćanje iz izvora u SAD-u ili raditi kao suradnik u tisku, kao što je uloga na radiju, tisku, filmu ili bilo kojem drugom oblik medija. ESTA se ne može koristiti za bilo koji oblik plaćenog natjecateljskog ili izložbenog nastupa pred publikom koja plaća. Na kraju, ESTA se ne može koristiti kao način dobivanja stalnog ili privremenog boravka, osim 90 dana odobrenih u okviru Programa izuzeća od vize.

Dopuštenost

Odobrena ESTA ne jamči ulazak u Sjedinjene Države u poslovne svrhe. Carinska i granična zaštita (CBP) ima ovlast zabraniti svakom putniku odobrenom od ESTA-e ulazak u Sjedinjene Države. Odbijanja na granici mogu biti uzrokovana razlozima kao što su neprijavljivanje robe ili robe, davanje pogrešnih informacija na ESTA obrascu zahtjeva ili bilo koji drugi razlog koji se smatra mogućim imigracijskim ili sigurnosnim rizikom za Sjedinjene Države. Ako vam se na granici odbije pristup, nećete imati pravo na žalbu.

Zaključak

ESTA se može koristiti u razne poslovne svrhe, čime se pruža korisna autorizacija putovanja za zaposlenike, poslodavce i poduzetnike koji putuju u SAD. Nekoliko važnih ograničenja odnosi se na poslovnu aktivnost ili rad u prirodi koji se može obavljati na ESTA-i, stoga bi putnici trebali pažljivo pregledati zahtjeve ESTA-e kako bi osigurali da je svrha njihova putovanja dopuštena.