Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

Kako mogu provjeriti je li moja ESTA još uvijek važeća?

Ažurirano: Sij 21, 2024  | Oznake: ESTA, ESTA trajanje, ESTA valjanost

Provjerite status svih postojećih ESTA zahtjeva prije dolaska u Sjedinjene Države kako biste preuzeli svoj broj ESTA autorizacije i datum isteka. Možete provjeriti datum isteka ESTA-e, valjanost ESTA-e i dohvatiti ESTA broj jednostavnim ispunjavanjem obrasca koristeći podatke o putovnici, kao i ime i prezime podnositelja zahtjeva. Vaš ESTA status, broj autorizacije i datum isteka bit će vam dostavljeni ako je vaša prijava još uvijek važeća. Postoji pet mogućih statusa koje vraća ESTA provjera valjanosti, a o njima se govori u nastavku iu videu.

Kako mogu provjeriti je li moja ESTA još uvijek važeća?
Kako mogu provjeriti je li moja ESTA još uvijek važeća?

"Nije pronađeno"

Ovaj status označava da u sustavu nema aktivne ili dovršene ESTA prijave povezane s navedenim detaljima. "Prijava nije pronađena" obično je rezultat toga što podnositelj zahtjeva daje pogrešne podatke na svom izvornom ESTA obrascu za prijavu i stoga ne postoji veza između točnih i netočnih biometrijskih podataka. Biometrijski podaci uključuju detalje kao što su ime podnositelja zahtjeva, država putovnice, broj putovnice, izdavanje putovnice i datumi isteka. Alternativno, ovaj se status prikazuje kada su netočne informacije navedene na provjerite svoj ESTA prijavni obrazac . Na kraju, "Application Not Found" može se vratiti ako ne postoji trenutna ili prethodna ESTA.

"Prijava istekla"

Ako je netko prethodno dobio "Authorization Approved", ali je prošlo više od dvije godine od odobrenja (ili ako mu je putovnica istekla), njegov ESTA status će se prikazati kao "Expired". Putnici u ovoj kategoriji morat će ponovno podnijeti zahtjev za ESTA autorizaciju prije putovanja u SAD prema VWP-u.

ESTA zahtjevi se ne mogu obnoviti, potrebno je podnijeti novi zahtjev na temelju trenutnih podataka korisnika.

"Autorizacija na čekanju"

Ovaj status označava da nije donesena neposredna odluka o ispunjavanju uvjeta putnika. Stoga je vaša prijava nedavno predana i CBP je na daljnjem pregledu. Ovo ne znači negativan rezultat vaše ESTA prijave, već samo ukazuje da su potrebne dodatne sigurnosne provjere. Morat ćete dopustiti otprilike 72 sata da dobijete konačnu odluku o svojoj prijavi. Uzmite to u obzir kada razmatrate svoje postojeće planove putovanja.

"Autorizacija odobrena"

To znači da je vaša autorizacija važeća za putovanje u Sjedinjene Države. Zabilježite datum isteka kao i broj zahtjeva za ESTA i provjerite je li vaša ESTA važeća prije vašeg odlaska u SAD. Također, imajte na umu da ako je vaša ESTA još uvijek odobrena, to ne znači da je ne možete opozvati Carinska i granična zaštita (CBP) stoga se putnicima savjetuje da provjere svoj ESTA status na dan polaska. Ovaj status samo znači da je putnik dobio dopuštenje da putuje u Sjedinjene Države prema Visa Waiver Programu . Međutim, to ne jamči ulazak u SAD; konačnu odluku o prihvatljivosti donose službenici američke carine i granične službe po dolasku.

"Putovanje nije odobreno"

Ovaj se rezultat pojavljuje kada je vaša ESTA prijava obrađena i nije vam dopušteno putovati u Sjedinjene Države prema Visa Waiver Programu. Međutim, još uvijek možete ispunjavati uvjete za podnošenje zahtjeva za B-2 turističku vizu, B-1 poslovnu vizu ili C tranzitnu vizu. Putnicima se savjetuje da saznaju više o drugim relevantnim američkim vizama .

Imajte na umu da ćete, ako ste pogriješili u svojoj ESTA aplikaciji, morati poslati e-poruku ESTA tehničkoj podršci slijedeći upute ovdje:https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US . Također možete nazvati ESTA tim za tehničku podršku na +1 202-344-3710 kako biste saznali možete li ispraviti grešku u svom obrascu.

Podnositelji zahtjeva za ESTA trebali bi provjeriti status svojih zahtjeva kako bi vidjeli datume isteka ESTA i dobili broj ESTA autorizacije kako bi se uvjerili da još uvijek mogu putovati u Sjedinjene Države bez potrebe za podnošenjem drugog zahtjeva ili plaćanja dodatnog novca za dobivanje autorizacije koja može ne biti potreban.

Ako se ček iz vaše ESTA aplikacije vratio kao 'Application Expired' ili 'Not Found', možete pokrenuti novu prijavu ako posjedujete putovnicu iz zemlje bez vize kao što je UK, Irska, Australija, Novi Zeland ili druga zapadnoeuropska država. Državi i želite dobiti ESTA za turističke, poslovne, medicinske ili tranzitne svrhe, započnite sa svojim zahtjevom, u suprotnom posjetite FAQ kako biste saznali više o ESTA-i

Prijavite se za ESTA