Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

Kako napraviti više ESTA zahtjeva za izuzeće od vize

Ažurirano: Stu 13, 2023  | Oznake: ESTA, Visa Waiver Program, Grupne ESTA aplikacije

Uvod

Putnici koji podnose ESTA zahtjeve često će biti u pratnji članova obitelji, kolega, prijatelja ili drugih suputnika. Srećom, Carinska i granična zaštita (CBP) omogućuje vam podnošenje više ili grupe ESTA zahtjeva kako biste uštedjeli vrijeme.

Kako napraviti više ESTA zahtjeva za izuzeće od vize
Kako napraviti više ESTA zahtjeva za izuzeće od vize

Kako mogu podnijeti više prijava?

Možete podnijeti više prijava odabirom “Grupa prijava” na početnoj stranici. Alternativno, možete odabrati opciju "Primijeni" i po potrebi dodati pojedinačne podnositelje zahtjeva.

Stvaranje grupe aplikacija

Sljedeći podaci potrebni su za izradu grupne aplikacije. Ove informacije trebaju odražavati one kontakt osobe grupe:

  • Prezime
  • Ime (ime) i srednje ime
  • Datum rođenja
  • Email adresa

Upravljanje grupom aplikacija

Nakon što je grupni kontakt stvoren, možete dodati novu aplikaciju za grupu odabirom “Dodaj novu aplikaciju”.

Ako Grupni kontakt treba dodati više osoba u grupu koje još nisu platile svoju ESTA, mogu odabrati opciju “Dodaj neplaćenu prijavu” za dodavanje pojedinačne prijave podnositelja zahtjeva. Također su potrebni broj putovnice podnositelja zahtjeva i datum rođenja, zajedno s brojem ESTA zahtjeva ili državom državljanstva podnositelja zahtjeva, izdavanjem i datumom isteka putovnice.

Izvršavanje plaćanja

Grupna prijava se može uplatiti kada su u grupi najmanje dvije prijave. Sve prijave moraju biti plaćene u roku od 7 dana od kreiranja grupe. Nakon 7 dana informacije će isteći, a kontakt grupe ili drugi pojedinac koji podnosi grupnu prijavu morat će ponovno stvoriti grupu, kao i ponovno dodati i poslati prijave.

Pristup grupnim aplikacijama

Grupa aplikacija može se dohvatiti s ID-om grupe i obiteljskim (prezimenom), imenom (imenom) i srednjim imenima, datumom rođenja i adresom e-pošte kontakt grupe. Nakon što dobijete pristup grupi, možete pregledati Grupu prijava, ažurirati podatke za svakog prijavitelja, dodati ili ukloniti prijavitelje iz grupe, platiti za sve prijavitelje u grupi, kao i provjeriti pojedinačni status svake prijave. Nakon što je uplata izvršena, informacije o podnositelju zahtjeva više se ne mogu uređivati osim kontaktne adrese e-pošte podnositelja zahtjeva i adrese smještaja u SAD-u.

Provjera statusa

Status svakog putnika unutar grupe bit će prikazan na nadzornoj ploči Grupnog kontakta. Svaki član grupe imat će drugačiji status tijekom 72-satnog razdoblja ESTA obrade. Neke će prijave biti obrađene s bržim odgovorom od drugih. CBP savjetuje da za obradu zahtjeva može biti potrebno do 72 sata. Prijave koje su "na čekanju" ili "Putovanje nije odobreno" neće utjecati na ESTA odluke za druge članove grupe.

Koliko prijava mogu podnijeti jednom uplatom?

Jednom uplatom moguće je podnijeti najviše 50 zahtjeva.

Mogu li dodati više aplikacija nakon izvršene uplate?

Ne, nakon što su sve aplikacije u grupi plaćene, neće vam biti dopušteno dodavati više aplikacija. Međutim, možete stvoriti drugu grupu za dodatne prijave ili podnijeti prijave za putnike u vašoj grupi pojedinačno. Podnošenje dodatnih zahtjeva izvan izvorne skupine neće utjecati na odluku CBP-a o odobravanju ili odbijanju ESTA-e za te putnike.

Koje su prednosti podnošenja višestrukih ili grupnih prijava?

Podnošenje grupe prijava omogućuje koordinatoru grupe da izvrši jednu uplatu za podnošenje svih prijava unutar grupe, umjesto podnošenja plaćanja za svaku pojedinačnu prijavu.

Trebaju li članovi grupe putovati zajedno?

Ne, sve dok putnik ima odobrenu ESTA-u može putovati u Sjedinjene Države kopnom, zrakom ili morem.

Što ako neki članovi grupe stižu kopnom?

Putnici koji ulaze u SAD kopnom preko kanadske ili meksičke granice neće morati podnijeti zahtjev za ESTA. Od njih će se tražiti da predaju obrasce I-94 /I-94W, gdje je primjenjivo, na granici SAD-a.

Zaključak

Više ESTA zahtjeva može se podnijeti dodavanjem pojedinačnih zahtjeva ili stvaranjem grupe zahtjeva. U svakom slučaju, s više prijava, prijavama se može upravljati i podnijeti uz jedno plaćanje.

Ako imate putovnicu iz zemlje bez vize kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Australija, Novi Zeland ili druga zapadnoeuropska država i želite dobiti ESTA u turističke, poslovne, medicinske ili tranzitne svrhe, počnite s prijavom sada:

Prijavite se za ESTA