Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

Kako se prijaviti za ESTA

Ažurirano: Sij 21, 2024  | Oznake: ESTA vodič za prijavu, ESTA zahtjevi

Želite li naučiti kako se prijaviti za ESTA? Da bi se prijavili za ESTA, podnositelji zahtjeva trebaju osigurati da su pripremljeni tako što će odvojiti 15-20 minuta za ispunjavanje obrasca, prikupljanje potrebnih dokumenata i odvojiti vrijeme za prethodno čitanje i razumijevanje pitanja. U nastavku smo sastavili kontrolni popis kako se prijaviti za ESTA.

Posjetite FAQ kako biste saznali više ili odmah pokrenite svoju prijavu.

Prijavite se za ESTA

Vrijeme

Ostavite najmanje 15-20 minuta da dovršite svaku ESTA aplikaciju. Na primjer, ako se prijavljujete za četveročlanu obitelj, ostavite najmanje 60 minuta da dovršite prijavu i provjerite podatke kako biste bili sigurni da su podaci točni.

Stabilan pristup internetu

Ovo bi trebalo biti očito, no kandidati se često pokušavaju prijaviti koristeći sporu ili nestabilnu internetsku vezu. Savjetuje se da podnositelji ESTA zahtjeva imaju pristup stabilnim ethernet ili Wi-Fi vezama kako bi ispunili obrazac i predali svoje prijave. Vremensko ograničenje aplikacije često se događa i korisnici će morati pokrenuti novu aplikaciju u takvim okolnostima.

Putovnice

Za podnošenje zahtjeva za ESTA potrebna je valjana elektronička putovnica iz zemlje koja sudjeluje u izuzeću od vize. Morat ćete biti priznati kao državljanin zemlje koja ima izuzeće od vize da biste ispunili uvjete za ESTA. Ako ste državljanin više zemalja , morat ćete dati podatke iz svih svojih putovnica.

Podaci o obitelji

Od vas će se tražiti da date podatke o imenu i prezimenu svojih roditelja. Ako nemate ove podatke, možete navesti "UNKNOWN".

Kontakt podaci za hitne slučajeve

Trebat će vam ime, telefonski broj i adresa e-pošte osobe ili organizacije koja će biti vaš kontakt za hitne slučajeve, unutar ili izvan Sjedinjenih Država, koja će biti obaviještena u slučaju da doživite nesreću.

Podaci o kontakt osobi u SAD-u

Trebat će vam ime, telefonski broj i adresa vaše kontakt osobe ili organizacije u Sjedinjenim Državama. Informacije o adresi su provjerene kako bi se osigurala točnost podataka. Međutim, možete staviti 'UNKNOWN' za tekstualna polja i '00000' za brojčana polja na obrascu ako nemate osobu za kontakt u SAD-u.

Detalji adrese u SAD-u

Trebali biste imati ime i podatke za kontakt lokacije na kojoj ćete boraviti tijekom vašeg posjeta. Ove informacije o adresi također su provjerene kako bi se osigurala točnost podataka. Međutim, ako još nemate ove informacije, možete unijeti "UNKNOWN" za tekstualna polja i "00000" za numerička polja.

Podaci o zaposlenju

Trebat će vam ime, adresa i broj telefona vašeg poslodavca ako ste trenutno zaposleni.

Policijska izvješća i kaznene evidencije (nije obavezno)

Ako ste ikada bili uhićeni zbog kaznenog djela , trebali biste provjeriti svoju policijsku evidenciju za prethodnu ozbiljnu kriminalnu povijest koja bi mogla utjecati na vašu ESTA prijavu.

Informacije o plaćanju

Postoji odabrani broj dostupnih opcija plaćanja za ESTA . ESTA će prihvatiti kreditne ili debitne kartice MasterCarda, VISA-e, American Expressa i Discovera. Ostale opcije plaćanja kao što su gotovina, bankovni prijenos, ček, PayPal ili druge trenutno nisu prihvaćene.

Rok plaćanja 7 dana

Svoj ESTA zahtjev morate platiti u roku od 7 dana od podnošenja. U suprotnom će vaša prijava isteći i tada ćete se morati ponovo prijaviti.

Grupne prijave

Istovremeno je moguće podnijeti i uplatiti do 50 zahtjeva . Pojedinci u istoj skupini zahtjeva ne moraju putovati zajedno, kao ni primarni podnositelj zahtjeva.

Dohvaćanje autorizacija prije i nakon prijave

Nakon podnošenja zahtjeva za ESTA, možete provjeriti svoju prijavu tako da posjetite ESTA status check i pogledate status na mreži. Ako je vaša ESTA odobrena, dopušteno vam je putovati u Sjedinjene Države zračnim, pomorskim ili kopnenim putem. Ako je vaša ESTA na čekanju, pričekajte 72 sata da DHS obradi vašu prijavu, a zatim ponovno pokušajte provjeriti status. Ako vam ESTA bude odbijena, morat ćete podnijeti zahtjev za američku vizu. Ako je vaša ESTA istekla ili nije pronađena, još jednom provjerite podatke koje ste unijeli ili se prijavite za drugu ESTA.

Na kraju, ako ste pogriješili na svojoj ESTA-i, možete kontaktirati CBP ESTA tim za pomoć putem centra za pomoć

Kako se prijaviti za ESTA
Kako se prijaviti za ESTA