Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

Viza za Denver, Colorado SAD

Ažurirano: Sij 21, 2024  | Oznake: ESTA, viza za SAD

Informacije o posjeti Denveru i podnošenju zahtjeva za ESTA ili vizu.

Denver, glavni grad Colorada, nudi jedinstvenu mješavinu urbane sofisticiranosti i avanture na otvorenom. Poznat kao "Mile-High City" zbog svoje nadmorske visine od 5280 stopa, Denver je savršeno odredište za turiste koji žele istražiti prirodu i kulturu. Prije nego što budete mogli uživati u Rocky Mountains ili zaroniti u užurbanu umjetničku scenu Denvera, morat ćete se snaći u pravnim preduvjetima za ulazak u Sjedinjene Države. Ovdje ćemo razgovarati o tome kako se prijaviti za ESTA (Elektronički sustav za autorizaciju putovanja) ili vizu te ćemo se također dotaknuti glavnih turističkih atrakcija Denvera.

ESTA ili Visa: Što Vam je potrebno?

Elektronički sustav za autorizaciju putovanja (ESTA)

Ako ste državljanin jedne od 41 zemalja Programa ukidanja viza (VWP) , uključujući većinu zapadne Europe, Australiju i Japan, imate sreće. Umjesto da prolazite kroz složeni postupak izdavanja vize, možete se prijaviti za ESTA. Ovaj pojednostavljeni sustav omogućuje vam posjet Sjedinjenim Državama u turističke ili poslovne svrhe do 90 dana bez vize.

Kako se prijaviti za ESTA

 1. Provjera prihvatljivosti: Prije nego što se prijavite, provjerite ispunjavate li ESTA zahtjeve . To uključuje posjedovanje putovnice iz zemlje VWP koja vrijedi najmanje šest mjeseci od planiranog datuma odlaska.
 2. Online prijava: Ispunite online obrazac za prijavu. Aplikacija će tražiti osobne podatke, podatke o putovnici i planove putovanja .
 3. Naknada za prijavu: morat ćete platiti državnu pristojbu koristeći kreditnu karticu, debitnu karticu ili PayPal.
 4. Pričekajte autorizaciju: Obično ćete dobiti odgovor u roku od nekoliko minuta , iako je preporuka da se prijavite najmanje 72 sata prije putovanja.
 5. Završne provjere: Nakon autorizacije, vaša ESTA bit će automatski povezana s vašom putovnicom. Zapamtite da ESTA ne jamči ulazak; o konačnom odobrenju odlučuju agenti Carine i granične službe SAD-a .

Turistička viza

Ako niste iz zemlje VWP-a, morat ćete podnijeti zahtjev za turističku vizu B-2.

Kako podnijeti zahtjev za vizu

 1. Obrazac DS-160: Ispunite online obrazac zahtjeva za neuseljeničku vizu , DS-160.
 2. Plaćanje pristojbi za vizu: postoji nepovratna naknada od 185 dolara koja se plaća prije nego što možete zakazati intervju u veleposlanstvu.
 3. Zakažite intervjue: Morat ćete rezervirati i prisustvovati intervjuu za vizu u američkom veleposlanstvu ili konzulatu.
 4. Dođite na intervju: ponesite sve potrebne dokumente, uključujući svoju DS-160 potvrdu, fotografiju za putovnicu i financijski dokaz koji pokazuje da se možete uzdržavati tijekom svog boravka.
 5. Pričekajte obradu: Vrijeme obrade vize može uvelike varirati, stoga je najbolje podnijeti zahtjev puno prije planiranog datuma putovanja.

Koja je razlika između ESTA i vize?

Najuočljivija razlika između ESTA-e i vize je ta što je postupak podnošenja zahtjeva za vizu mnogo stroži i skuplji, zahtijevajući osobni razgovor u američkom konzulatu ili veleposlanstvu. S druge strane, ako ste državljanin bilo koje zemlje koja je dio američkog programa izuzeća od vize, svu ovu gnjavažu možete izbjeći podnošenjem zahtjeva za ESTA. ESTA tada vrijedi dvije godine i može se koristiti za više putovanja, što vam omogućuje boravak u SAD-u ukupno devedeset dana. Ako želite posjetiti SAD na više od devedeset dana, morat ćete podnijeti zahtjev za vizu, čak i ako ste državljanin zemlje u Visa Waiver Program . Zahtjevi za ESTA obično se automatski obrađuju tako da biste ESTA trebali primiti odmah, ali ako vaš zahtjev ne bude uspješan, morat ćete dobiti vizu za Denver. Preporuča se da svoju ESTA prijavu unesete najmanje tri dana prije planiranog putovanja. Ako ste zaboravili dobiti ESTA, moguće je podnijeti zahtjev za nju u zračnoj luci , ali preporučljivo je podnijeti zahtjev unaprijed jer ako vam zahtjev bude odbijen, nećete moći dobiti vizu za Denver u tako kratkom roku .

Glavne turističke atrakcije Denvera

Nakon što odredite svoje uvjete za upis, možete se veseliti istraživanju bezbrojnih atrakcija Denvera.

Priroda i avantura

 1. Nacionalni park Rocky Mountain: Oko 1,5 sat od Denvera, ovaj nacionalni park nudi planinarenje, kampiranje i zadivljujuće vidike.
 2. Park i amfiteatar Red Rocks: Poznato po svojoj prirodnoj akustici, ovo je mjesto za koncerte kao nijedno drugo, smješteno između 400 stopa visokih crvenih stijena.

Kulturne atrakcije

 1. Muzej umjetnosti u Denveru: Jedan od najvećih muzeja umjetnosti na Zapadu, nudi impresivnu zbirku umjetnosti američkih Indijanaca i preko 70 000 različitih artefakata iz cijelog svijeta.
 2. Akvarij u središtu grada: savršeno mjesto za obitelj, ovaj akvarij nudi interaktivan pristup morskom životu, s više od 500 vrsta.

Noćni život i restorani

 1. 16th Street Mall: užurbana pješačka ulica duga kilometar i pol, koja nudi niz trgovina, restorana i mogućnosti za zabavu.
 2. Denver Beer Trail: Grad je poznat po kulturi craft piva. Možete sami krenuti u obilazak nekih od najboljih pivovara u Denveru.

Povijesna mjesta

 1. Union Station: čvorište gradskog javnog prijevoza, to je također prekrasna povijesna zgrada koja nudi restorane i trgovine.
 2. Muzej kuće Molly Brown: Ova viktorijanska kuća, nekoć dom Margaret "Molly" Brown koja je preživjela Titanic, nudi uvid u život jedne od najšarenijih stanovnica Denvera.

Zaključak

Ako ispunite preduvjete za autorizaciju putovanja i planirate svoj itinerar, bit ćete dobro pripremljeni da maksimalno iskoristite svoje iskustvo u Denveru, besprijekorno spajajući urbane i prirodne avanture. Bilo da ste tamo kako biste planinarili Stjenjakom ili uživali u gradskoj umjetničkoj sceni, Denver je odredište koje obećava da neće razočarati.