Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

Viza za Key West, Florida SAD

Ažurirano: Sij 21, 2024  | Oznake: Viza za SAD, ESTA

Informacije o posjeti Key Westu i podnošenju zahtjeva za ESTA ili vizu.

Key West, najjužnija točka Sjedinjenih Država, raj je okupan suncem poznat po svojoj tropskoj klimi, bogatoj povijesti i živahnoj kulturi. Smješten bliže Kubi nego Miamiju, ovaj otočni grad je turistička žarišna točka koja obećava jedinstveni spoj prirodne ljepote, povijesnog značaja i opuštenog načina života. Ali prije nego što vas oduševi šarm "Republike Conch", morat ćete osigurati da imate potrebnu putnu dozvolu za ulazak u SAD. U ovom ćemo članku objasniti kako se prijaviti za ESTA ili vizu za vaše putovanje u Key West, zajedno s pregledom nekih od turističkih atrakcija koje morate posjetiti na otoku.

ESTA ili Visa: Što Vam je potrebno?

ESTA (Elektronički sustav za autorizaciju putovanja)

Kao što mu samo ime kaže, Visa Waiver Program dopušta državljanima određenih zemalja ulazak u države bez vize, ako ispunjavaju određene kriterije. 41 zemlje uključene su u VWP i uključuju Poljsku , UK, Australiju, Čile i Brunej. Za sudjelovanje u ovom programu morat ćete ispuniti online ESTA obrazac uključujući pitanja o prihvatljivosti . Ovdje će vam biti postavljena različita pitanja o vašem kaznenom dosjeu, zanimanju i razlozima boravka u SAD-u, među ostalim informacijama. Unutar otprilike 72 sata, trebali biste dobiti odgovor od vlasti SAD-a, ili vam dopuštaju da uđete u SAD prema VWP-u, ili vas odbijaju. Ako budete odbijeni, možda ćete i dalje moći putovati na Key West s vizom za SAD, pa ćete stoga morati podnijeti zahtjev za B-2 turističku vizu ili B-1 poslovnu vizu.

Kako se prijaviti za ESTA

  1. Ispunite online prijavu: Ispunite online obrazac za prijavu i ispunite pitanja u obrascu . To obično traje oko 20 minuta.
  2. Plaćanje naknade: Prije podnošenja zahtjeva za ESTA potrebno je platiti ESTA državnu pristojbu. Može se platiti kreditnom karticom, debitnom karticom ili PayPal-om.
  3. Pričekajte odobrenje: Odobrenje je često trenutno, ali može potrajati i do 72 sata . Preporučljivo je podnijeti zahtjev barem nekoliko tjedana prije planiranog putovanja.
  4. Ispis potvrde: nakon odobrenja primit ćete potvrdu putem e-pošte. Možete ispisati potvrdu za svoju evidenciju, iako je elektronički povezana s vašom putovnicom.

američke vize

Ako niste iz zemlje VWP-a ili vam je ESTA odbijena , razmislite o podnošenju zahtjeva za B-2 turističku vizu ili B-1 poslovnu vizu da biste posjetili Key West.

Kako se prijaviti za američku vizu

  1. Obrazac DS-160: Ispunite obrazac DS-160 online i ispišite stranicu potvrde.
  2. Zakažite intervju: dogovorite termin za intervju za vizu u američkom konzulatu ili veleposlanstvu u vašoj zemlji.
  3. Platite pristojbu: Pristojba za prijavu za neuseljeničku vizu (poput B-1 ili B-2 vize) iznosi 185 USD. Ovu pristojbu trebate platiti prije zakazivanja termina u veleposlanstvu .
  4. Prisustvujte intervjuu: Dostavite sve potrebne dokumente, uključujući financijski dokaz, plan putovanja i svrhu posjeta.
  5. Pričekajte odobrenje: ako bude odobreno, dobit ćete svoju putovnicu i vizu putem kurira ili možete odlučiti preuzeti svoje dokumente u najbližem američkom veleposlanstvu ili konzulatu.

Ključna razlika između ESTA i vize

ESTA vam omogućuje putovanje bez vize u druge svrhe osim rada ili studija. ESTA se odnosi samo na državljane određenih zemalja koji nisu putovali ili bili prisutni u Kubi, Iranu, Iraku, Libiji, Sjevernoj Koreji, Somaliji, Sudanu, Siriji ili Jemenu na ili nakon 1. ožujka 2011. S druge strane, mogu odnosi se na državljane bilo koje zemlje i može se koristiti za rad ili studij kao i za turizam . Dakle, nakon što sredite ESTA ili vizu za Key West, možete se usredotočiti na planove putovanja.

Turističke atrakcije u Key Westu koje morate posjetiti

Ulica Duval

Ulica Duval srce je komercijalne i zabavne scene Key Westa. Poznata po brojnim barovima, restoranima, trgovinama i umjetničkim galerijama, ova užurbana ulica omiljeno je mjesto za noćni život i kupovinu.

Mallory Square Proslava zalaska sunca

Svjedočite jednom od najslavnijih zalazaka sunca na svijetu na trgu Mallory, gdje se svake večeri okupljaju turisti, prodavači i izvođači, stvarajući atmosferu poput festivala.

Kuća i muzej Ernesta Hemingwaya

Ovo povijesno mjesto bilo je rezidencija slavnog pisca Ernesta Hemingwaya. Možete obići kuću, vidjeti sobu u kojoj je napisao neka od svojih najpoznatijih djela, pa čak i upoznati potomke njegove polidaktilne (šestoprste) mačke.

Key West Butterfly and Nature Conservatory

Dom više od 50 vrsta leptira i brojnim egzotičnim pticama, ovaj zimski vrt nudi čarobno iskustvo za ljubitelje prirode.

Nacionalni park Dry Tortugas

Dostupan samo brodom ili hidroavionom, ovaj udaljeni nacionalni park nudi neka od najboljih iskustava ronjenja u SAD-u, zajedno s kratkim uvidom u američku povijest preko utvrde Jefferson iz 19. stoljeća.

Plutača najjužnije točke

Ne propustite fotografirati se pored ove kultne znamenitosti koja označava najjužniju točku kontinentalnog Sjedinjenih Država.

Sportovi na vodi

Od ronjenja s disalicom i ronjenja na jedinom živom koraljnom koraljnom grebenu u kontinentalnom dijelu SAD-a do ribolova, vožnje kajakom i parasailinga, Key West nudi veliki izbor aktivnosti na vodi.

Zaključak

Key West je riznica iskustava koja čekaju da budu otkrivena. Bez obzira jeste li stanovnik SAD-a ili međunarodni posjetitelj, pobrinite se da pripremite svoju ESTA ili vizu dosta prije svog putovanja kako biste uživali u svemu što ovaj tropski raj nudi. Nakon što je vaša autorizacija putovanja sigurna, sve što vam preostaje jest istražiti bezbroj atrakcija koje Key West čine jednim od najtraženijih odredišta za putovanja na svijetu.