Provjerite ESTA status
ESTA vijesti, informacije i pomoć.

ESTA za građane Monegaska

ESTA za građane Monegaska

ESTA prihvatljivost

Valjano Građani Monegaska mogu podnijeti zahtjev za ESTA
Valjano Monako se pridružio Visa Waiver Programu 1991
Valjano Monako je aktivan član Visa Waiver Programa

Ostali ESTA zahtjevi

➤ ESTA je za posjete kraće od 90 dana
➤ Putnici koji dolaze kopnom, zrakom ili morem trebaju ESTA
Potrebna je važeća elektronička i strojno čitljiva putovnica
➤ ESTA je za turističke, poslovne, tranzitne, medicinske ili tranzitne svrhe
➤ Za svaku bebu, dijete, tinejdžera ili odraslog putnika potrebna je posebna ESTA aplikacija


Građani Monegaska mogu podnijeti zahtjev za izuzeće od vize ESTA (Elektronički sustav za autorizaciju putovanja) za putovanje u Sjedinjene Države. ESTA dopušta građanima Monaka da posjećuju SAD u turističke, poslovne, tranzitne, medicinske svrhe i u svrhu kratkog studiranja bez vize do 90 dana po posjetu. Monako je dodan u Program izuzeća od viza 1991. Međutim, sigurnosne mjere, namijenjene rješavanju terorističkih prijetnji, zahtijevale su prethodnu provjeru putnika prije njihova dolaska u Sjedinjene Države.

ESTA je osnovana 2009. u svrhu pojednostavljenja obrade zahtjeva za izuzeće od vize i pružanja mogućnosti carini i graničnoj zaštiti SAD-a, kao i Ministarstvu domovinske sigurnosti (DHS) za prethodnu provjeru putnika protiv brojnih zabranjenih letova baze podataka popisa kriminalaca i terorista. Stoga se od 2009. građani Monegaska moraju dobiti odobreni ESTA zahtjev za ulazak u Sjedinjene Države. Međutim, u slučaju da je državljaninu Monegaska odbijena ili ne ispunjava uvjete za ESTA, ili želi posjetiti Sjedinjene Države na više od 90 dana ili u druge svrhe putovanja od onih dopuštenih prema ESTA-i, tada bi nositelj putovnice Monegaska trebao podnijeti zahtjev za relevantnu američka viza.

Građani Monegaska moraju se prijaviti online za ESTA. ESTA je potrebna prije ukrcaja na zračno ili pomorsko plovilo, ili prije vožnje preko granice, do Sjedinjenih Država, i treba je primijeniti najmanje 72 sata prije polaska. Za prijavu ESTA potrebno je koristiti valjanu elektroničku putovnicu koja nije istekla. Podnositelji zahtjeva mogu pregledati detaljne ESTA zahtjeve kao i posjetiti ESTA FAQ za više informacija prije nego što počnu s ESTA prijavom.

Odobreni ESTA zahtjev ne daje građaninu Monegaska istu razinu prava kao nositelju američke vize. Podnositelj zahtjeva za američku vizu morat će podnijeti sveobuhvatniji obrazac zahtjeva, nazvan DS-160 i prisustvovati intervjuu u američkom konzulatu ili veleposlanstvu. Nadalje, ovisno o vrsti vize, podnositelji zahtjeva će možda morati pripremiti dodatne dokumente kako bi dokazali autentičnost svojih planova i svrha putovanja u SAD prije ulaska u zemlju.

ESTA savjetovanje o primjeni
  • Prijave je potrebno podnijeti najmanje 72 sata prije polaska u SAD
  • Podnositelji zahtjeva kojima je ESTA odbijena i dalje se mogu prijaviti za B2 turističku vizu ili B1 poslovnu vizu
  • Odobrena ESTA može se opozvati u bilo kojem trenutku i ne jamči ulazak u SAD

Saznajte više o ESTA-i

ESTA pogodnosti
  • Može se koristiti za višestruke unose
  • Online desktop ili mobilna aplikacija
  • Dvije godine valjanosti ili datum isteka putovnice, što god nastupi prije
  • Odluke o zahtjevima za ESTA obično se donose trenutno

Prijavite se za ESTA